Fäktning (Men tyvärr ingen bild på detta ännu)

Jag var och fäktades ikväll igen. Fäktningen är två gånger i veckan. Måndagar och onsdagar.
Måndagar är den inofficiella träningen medan onsdagar är den officiella.

Idag var jättekul då vi fick gå match mot varandra. Vi är ungefär 6 stycken nybörjare. Faezah och jag är två av dom. 
Hela gänget gör fortfarande en hel del fel, men vi lär oss snabbt och jag kommer på mig själv, under föreläsningarna att sitta med en penna och öva fäktningsrörelser. 
 
Nybörjarna: Vi är 5 tjejer och 1 kille.

Han fick gå match mot 5 av oss och några av oss var inte snälla. Vi har skydd för våra bröst men det har inte han, så det blev nog en hel del blåmärken för honom. Jag var den sista som fäktades mot honom och han var den som var mest krävande att fäktas med. Han fäktades skoningslöst vilket blev att det gjorde jag med. Mitt under en av mina attacker mot honom med min värja; poppar plötsligt värjan av från handtaget. Där stod jag med bara ett handtag och började fnittra hysteriskt. Som tur var så skrattade dom andra också. Inklusive Derek. (Tränaren) Han tyckte att det verkade som jag hade ett hett temprament. Han gav mig en ny värja och sa ännu en gång: Om vi känner att värjan är på väg att gå av eller gå sönder; Släpp taget och låt den falla till golvet. Men i mitt fall då så var det ingen fara att jag kunde skada min motståndare för jag hade bara ett handtag att attackera med. (Denna kommentaren fick mig att börja fnittra ännu mera, vilket gjorde det svårt att koncentrera sig på matchen)
Matchen gick vidare och han vann trots att jag attackerade skoningslöst. Han gav mig en rejäl match.
 Och träningen är satt från 19-21. Men när vi slutade så var klockan 22. Wow. Tiden går fort när man har roligt.

Det som är så bra är att Sportscentret där vi tränar bara ligger 3-5 minuter ifrån där jag bor. Om jag springer tar det nog mindre än så.

Det kommer ta tid innan mina ben vänjer sig riktigt vid denna träningen. Jag har mer än en gång fått kramp i benen, senaste gången var det bara ett ben. Idag var det ingen kramp i benen! Yay! Bara träningsvärk.

Jag måste nog göra dom benövningarna vi gör på träningen varje dag. Nåja.

Hoppas allt är bra med er. Och behöver ni bli av med agressioner så föreslår jag fäktning. Men inte hårdhänt, för då går dom av.


Varmt

Jag vet att jag inte borde klaga så att ni kan läsa det. Har hört att det är kallt och regnar hemma i Sverige.
Men här i Australien är det stekhett och det är verkligen STEKHETT. Alldeles för varmt.
Igår så hade ett gäng från våningen ovanför köpt en barnpool av plast, jättesöt, och fyllt den med isbitar och vatten och bara suttit i den i 5 timmar. I skuggan.

Har nu som vana att jag går till Preston Market varje lördag och handlar frukt och grönsaker. Japp. Grönsaker. Har börjat äta majskolvar till och med. Men det är lite svårare att handla fisk, kött och frysvaror för att det tar tid att åka tillbaks till boendet igen, och vem har lust att äta nåt som mer eller mindre har blivit stekt på vägen tillbaks?

Var och såg en pjäs härmoveckan. Gjord här i skolan av ett gäng studerande. Richard den III. Tog lite tid innan jag kom in i vad dom sa för dom pratade gammal engelska. Drottningens engelska. Men när jag väl gjorde det så var det lätt att följa med i handlingen. Enda nackdelen var att det var utomhus och det började bli lite kallt att sitta på en sten och flugorna började titta fram förtjust, dom hade ett gäng att bita i.

Har också, för den som är intresserad börjat i Fäktningsklubben här nere. Två tränare, en från Australien och en från Frankrike. Tränaren från Frankrike har tydligen fäktats hela sitt liv, hans mamma fäktas och hans pappa fäktas så han älskar också att fäktas. Och nu pluggar han så att han kan börja lära folk det roliga med att fäktas.
Han har alltid hand om uppvärmningen och skrattar som en liten skolpojke varenda gång vi gör exakt som han säger. "Simons says two step forward and then attack." Och så skrattar han. Vad kul att vi kan roa honom. *flin*

Jaja, nu måste jag snart till nästa lektion. Jag hoppas allt är bra med er.

image13
En del av universitets ägorna.

Snack

Jag hade en klass i AME idag. [Accounting and Mgtm for Entrepreneurs] Och vi hade en diskussion om vilka som passar att starta eget företag och man måste vara envis och läraren (som också är föreläsare) hävdade att hon vet att hon inte är någon entreprenör men hoppas på att kunna ge oss kunskap om branschen så att vi kan dyka in i den.

Funderar på att tala om för henne att dom flesta entreprenörer i Sverige har damp eller ADHD. Jag är en aning nyfiken på hur hon skulle reagera. Är det elakt av mig?

Vår företags ide...tjejen jag jobbar med har inte gjort något sådant här projekt innan. Vilket innebär att jag måste troligtvis ge den mesta pushningen eftersom jag har gått företagsekonomi innan och startade eget på pappret under den kursen.

Och hur skaffar man att ett bra namn i ett land där ett företag kan heta Somebuddy loves you?

Jag var på Stadsbiblioteket förra veckan och lånade så många böcker så att jag fick ont i ryggen. Heh. Det var en tjej på min våning som visade mig eftersom det finns ett antal olika bibliotek i Melbourne. Denna tjejen spenderade hela helgen med att läsa 9 böcker som hon lånat från biblioteket. Wow.

Var på Waterfest i lördags. Det var imponerande. Dom hade vattenskidor tävling på Yarra River. Och olika åkattraktioner och spel. Mitt i alltihopa stod en man och spelade säckpipa. Säckpipa? Jag blev väldigt entustastisk och talade om för dom andra att jag saknade Skottland. Nikolaas titade på mig som om jag vore helt knäpp över att jag tyckte det lät vackert. För han hade tydligen varit på en stor säckpipe festival där över 100 män stod och spelade säckpipa. Samma låt naturligtvis. Önskade att jag hade hört det, sa jag till honom. Han skakade på huvudet som han alltid gör i slutändan efter en konversation med mig. Heh.

Det är meningen att hösten ska komma nu. Det blir kallare har dom sagt till mig. Men än så länge är det varmt. För varmt. Finns säkert dom som tycker att jag är knäpp, men vissa dagar är det så varmt att jag längtar efter snö. Eller regn. För det regnar inte alls mycket här. Det droppar till ibland. Sen så tittar solen fram igen.

Och för detta skaffade jag en regnrock? Jeesh. [Jag vet Miccan. Fram med den sarkastiska kommentaren bara]

image10
Chisholm College där jag bor.

image11
Gitarr nerstucken i sanden på St Kilda. Orginellt tycker jag,

Lite bilder

image5

Melbourne Central, affärer, biografer, pubar, restauranger. etc

image6

Sumi tar en bild av mig och Marina vid St Kilda beach. Varför tar Faezah en bild av Sumi när Sumi tar en bild av oss?

image7

St Kilda Beach vid solnedgången

image8

Uhm. Flinder Square? Tror jag.

Mitt eget

...företag. I accounting and management for business så är det meningen att jag och en till person ska skapa en sportanläggning eller en konferans anläggning. På pappret allså. Vi ska inte skapa det i verkligeheten.
Det måste innehålla alla detaljer som krävs för att locka någon att investera i anläggningen.
Tydligen så ska en affärsman som har varit i branschen ett tag sätta betyg på arbetet.
Jeez. Bara för det så ska jag övertyga den andra tjejen jag ska arbeta med att vi sätter ett fånigt namn som går att komma ihåg på arbetet. Hur tror ni att Sven's serious and sullen sportscentre skulle funka i Australien?

Om inget fastnar på teflon....hur sitter teflonet fast på pannan?


image4
Leon, Faezah, Jag, Nikolaas

För dom som undrar...

...så pluggar jag denna terminen.

"Foundations of Mgtm
"Introductory Statistics for Business
"Macroeconomics
"Accounting and Mgtm for Enterpreneurs

Jag gillar språk....har aldrig varit speciellt förtjust i matte....varför pluggar jag då International Business? *fnitter*

image3

Nikolaas, Marina, Edgar, Toto, Jag, Faezah, PeWai. På ett cafe med Nederländsk mat.

Biiiild

Chili Con Carne

Från V till H: Faezah, Chinatzu, JAG, Marina

Chili Corne Carne middagen.

Nu när jag vet hur man gör så kommer det mer bilder snart.

PS, det är köket på min våning som vi sitter i DS

RSS 2.0