Fåglar

Allvarligt. Vad är det för fel på fåglarna här? Jagad av en anka, utittad av ett gäng kakaduor som fick mig att faktiskt ta ett steg ut på gatan och korsa den för att inte ens vara på samma sida av vägen som dom. Paranoid? Vet det.
Men ni skulle ha sett hur dom tittade. Och med jämna mellanrum sjunger dom, vackert enligt dom själva, högt och ljudligt längs fönstrena på föreläsnings byggnaderna.

Min första föreläsare mummlar när han pratar och jag somnade nästan. Det enda som höll mig vaken var det faktum att jag satt på andra raden och han kunde se mig. Det skulle inte ha varit ett bra första intryck om jag somnade.

Min andra föreläsare vrider sig exalterat fram och tillbaka när han pratar och låter som Arnold Schwarzenegger och sa att det var okej att vi skrattade åt honom och inte med honom. Hmm.

Jag har lärt mig nya lekar, alla från Singapore. Jättekul. Nån som vill lära sig när jag kommer hem? Eller så kan jag filma och lägga upp videon...vem är leksugen?

Har nu lovat ett ganska stort gäng att jag ska laga mat. Kaxig som jag var efter att ha lagat en stark måltid med chili con carne som var populär, så sa jag att jag skulle laga Flygande Jakob. Hur övermodig får jag bli?
Alla utan Faezah tyckte att den var stark. Hon ryckte på axlarna och sa att det var gott men inte särskilt starkt. Undrar hur mycket kryddor som krävs för att få henne att tycka att det är starkt?

När jag var på Ikea förra veckan så köpte jag Leksands knäckebröd. Av alla saker jag kunde köpa, så köpte jag knäckebröd? Och ballerina kex. Fick ett antal personer att gå tillbaka och köpa sig ett eget paket. Och jag roade med att översätta vad namnen på alla Ikea grejerna är. Det blev stor munterhet över papperskorgen Fniss.

Var i Fredags och såg på filmen Jumper med Hayden Christensen. Väldigt kort film med mycket special effekter. Cool. Efter det så var vi på ett cafe som hade Nederländska mat varor till Nikolaas stora förtjusning, så vi gick dit och åt. Faezah beställde en pannkaka med fisk på. Hon hade små bläckfiskar på pannkakan. Eller jellyfish som dom kallar det. Ryser varenda gång jag ser dom små genomskinliga sakerna. Vilket roar alla tjejerna från Singapore eftersom äter det tydligen hela tiden. "Taste it Caroline. Taste it." *ryser*

Eftersom pakteten hemmifrån har kommit så har även sladden till kameran kommit också. Ska ladda in bilder...måste bara städa rummet först så ni får se hur det ser ut. Helst rent och inte i en röra som det är nu.

Vi har en helt underbar städerska vid vårt tower. Hon städar varje dag, förutom på helgerna, och dammsuger våra rum varje tisdag och torsdag. Hon tömmer även våra papperskorgar. Hon är helt urgullig. Det kan inte vara lätt för henne att städa ett antal towers. Tack och lov att hon inte har alla tolv, det skulle vara jobbig för henne. Med tanke på att det är tre våningar på varje tower och över tio rum på varje våning.

Så ni som läser denna bloggen, sänd en tanke till städerskorna runt om i världen som sliter (och får betalt förhoppningsvis) och kämpar för att vi ska ha det rent och fint och inte bli sjuka för att vi är för lata för att städa själva. När jag tänker efter, sänd en tanke till ALLA som städar sina hem och en tanke till dom som inte orkar städa till räckligt ofta. Sänd rena tankar och inte förebråelse. Det funkar aldrig.

Ooh, när jag på Queens Victoria market förra veckan så hittade jag så många häftiga saker. Men den som stannade kvar i tanken var denna:

When I say Clean - You'll get the vaccumer.
When I say bed - You say night.
When I say jump - You say how high?

PS. Mommy love you always. D.S

Har någon nånsin testat vegemite? Det är tydligen en australiensisk mat grej. Urk.
Jag vet, respekt, artighet etc etc. Men gah, jätteäckligt. Och det är tydligen nåt som dom vänjer in barnen vid i tidig ålder.

Jag behöver tips på svenska lekar, kamping sånger och tradionella svenska maträtter. En av tjejerna som bor på ovanvåningen har vart i Sverige och hävdar att en svensk tradionell maträtt är makaroner och mjök blandade i en röra? Om den nu är så tradionell....varför har jag aldrig hört talas om den?


Miccan, kan du skicka ett mail till mig? Jag behöver ditt lösenord till din  blogg.

Prat

Igar var det fest med grillning pa campus och varken jag eller Faezah ville ga sa vi lagade en ordentlig middag, vilket vi inte haft chansen till att gora sen vi kom hit. Potatismos med Hallal kott och massor av lok.
Folk kom hela tiden in i koket och tyckte att vi skulle vara med och ata pa festen for dom grillade hamburgare och korv. Gawh. Varfor kunde dom inte ta ett nej? Vi ville ha en ordentlig middag for en gangs skull. Dom tyckte vi var trakiga. Fine. Da far dom tycka det da.
Sen gjorde jag Faezah (En tjej fran Singapore som bor i ett rum pa vaningen ovanfor mig) forvirrad for att jag borjade prata svenska med henne utan att vara medveten om det. Blev sur ett par sekunder innan jag insag att hon inte forstod vad jag sa. Heh. Stackarn.

Fick mitt pappersbevis med losenord igar sa jag har bokat for att fa internet pa rummet pa sondag. Yuss! MSN here I come.

Oh, jag var pa preston market igar och testade Bubbel Tea som ar te med tapioka bonor i botten. Yum. Och choklad smak pa teet.

Forhoppningsvis kan jag lagga ut bilder pa sondag.

G'day Mate.

Forelasningar och pannkakor

Jag hade forelasningar igar om hur man tar anteckningar under forelasningar, referenser och hur man bast lyssnar under en forelasning.

Tyckte synd om lararn som holl i det. Han svettades jatte mycket och flasade starkt under forelasning. Tvekade nastan att ga fram och stalla fragor efterat, men mitt behov av att veta hoppade over min sympati. Eller kan man kalla det nagot annat?

Igar sa var det en kand komedi grupp pa universitet. Tripod hette dom. Och dom ar tydligen jattekanda har nere.
Dom ar lite grann som Thomas Jarvheden. Deras latar ar samma stuk som hans. Jatteroliga.

Idag ar det mera forelasningar som ska hjalpa studenter att anpassa sig till det Australiensiska akademiska livet.
Nu pa morgonen bjod dom pa pannkakor till frukost. Klart jag gick dit och frossade i pannkakor. Vad annars ska en ny student gora?

Filosofi

Vi hade brandovning i morse. Klockan 6:50. Och for att jag bor i ett horn rum sa maste jag knacka och se till att alla kommer ut. Ar fortfarande inte riktigt vaken.

Jag vantade pa min kompis som bor en vaning upp, sa vi kunde ga till biblioteket, sa borjade jag undra over livets stora gator.

Ar choklad muffin bars sa nyttiga som det star pa paketet?
Blir Miccan arg om jag ringer och vacker henne och fragar om den doda humlan som sitter fast i spindelnat i mitt run kommer bli vackt fran de doda och "haunt" mig for resten av mitt liv om jag tar bort den?
Varfor blinkar mitt brandalarm i morse kod hela tiden?
Hur far man bort sardin lukt fran handerna?
Varfor tror alla att jag ar muslim for att jag inte ater bacon stekt pa en grill utomhus, nar det dryper av fett?
Har jag gjort Goteborgs kexfabrik en tjanst genom att fa de andra studenterna fran Singapore fast i ballerinakex som jag kopte pa Ikea i lordags?
I Singapore sa maste man bota 5000 dollar om man matar djuren pa zoo och det ar forbjudet med tuggummi, varfor kan det inte vara sa overallt?
Blev den schyssta killen som ar RA dov, nar jag skrek jag ar laddad i hans ora? (Ps. Han fragade hur man sa "I am pumped" pa svenska)
Kan det nansin bli tisdag sa att jag kan skrivas in i mina kurser, fa ett password och boka in mig for installation for internet pa rummet?
Undrar om mamma blir sa glad om jag skaffar en rump visande bart simpson skylt till Jocke i present?

I fredags sa var den valkomsfest for de nya studenter och vi fick lyssna pa rektorn ge oss ett langt tal om viktighet med studier och jag ar sjalv ny inflyttad, jag vet inte hur sjuksystemet har funger etc. Han pratade jattelange.
Sen var det en slags plockepinn lek med stora klossar. Minns inte vad den heter.
Och tjejerna fran Singapore larde mig Firecamp lekar.
I lordags sa var jag aven pa Queens Victoria market och hann inte ens se allting som jag ville. Det fanns mer grejer dar en pa Preston Market. Wow.

Na, ar muffins bars sa nyttiga som det sags?

En vecka har gatt

Nu har det gatt en vecka i Melbourne. Jag har traffat manga manniskor.

Idag var det en meet and greet session med folk som ska ha lektioner i samma faculty som jag. Traffade ganska manga och fick aven pratat med hon som har hand om utbytes mellan universiteten och hon sa att sa lange som jag far bra betyg sa kan jag gora utbytes med andra universitet. Har kollat pa England, Danmark och Tyskland och hon rekommenderade en massa andra bra universitet.

Jag har aven gatt igenom mitt schema och far veta mer om mitt schema blir godkand pa tisdag nar jag officiellt "skrivs in" i skolan.

Jag har mott sa oerhort manga manniskor och jag lyckats glomma allas namn. Bra jobbat va?

Har aven bytt torn. Det tornet jag bodde i, var ett "icke-tyst" torn och jag blev vackt ett antal natter pa raken. Men nu ar jag i ett tyst torn och i ett storre rum! YUSS! Tror att det blir battre aven nar jag ska plugga.

An sa lange sa har jag sett lite grann av sjalva Melbourne och ganska mycket av Bundoora. Var pa Preston Market igar och insag att det ar stallet for mig att handla pa. Allting var billigt dar.

Har aven varit pa ett shopping center som heter Northland. Hade jag inte haft nagon fran LaTrobe med mig sa hade jag gatt vilse. Rejalt. Nar jag uttryckte min forundrar over hur stort det var sa fick jag till svar att det var ett av deras mindre shopping center. Dom har storre. *hakan trillar ner*

Det finns faglar i massor pa campus. Men alla ar for blyga for att bli fotograferade. Och jag kom for nara en familj med sma ankungar, mamma ankan borjade jaga mig och en kompis. Huh.

Om tva veckor borjar sjalva studierna och jag langtar dit. Vill att allting ska borja nu.

TIPS> Om en australiensare kommer in i en butik och fragar "Emma Chissit" sa fragar dom inte efter en Emma. Dom fragar "How much is it". Och nar dom blir forvanade sager dom "crikey".

Kommer troligtvis inte fa tag i internet pa tva dagar. *snyft* jag utan internet ar som - Kalle Anka utan sin klumpighet, Betty utan sin tandstallning.

*vink vink*

Framme i Australien

Hej allihopa. Nu ar jag framme i Australien.

Jag har tyvarr inget internet installerat pa mitt rum annu. Sa inlaggen kommer att vara utan prickarna i tva veckor ungefar.

Resan gick bra och jag kommer att beskriva den mer i nasta inlagg forhoppningsvis. Igar var jag pa stranden med ett gang och blev solbrand. Jag ar rod som en gris. Hehe.

Idag har det varit lite blandade aktiviter. Jag har lart kanna nagra stycken som jag hanger med. Ett par tjejer fran Singapore och ett par tjejer fran Japan och ett par tjejer fran Kina. Tror jag. Och en kille fran Japan ocksa. Och en tjej fran Indien. Sa fort jag lar mig deras namn ordentligt sa skriver jag mer om det ocksa.

Nu maste jag ga pa en av aktiviterna som star uppskrivet pa schemat. Och ikvall sa ska jag se pa nar faktningsklubben tranar. Och pa fredag ska jag testa pa stepp. Mamma, jag kanske behover att du skickar steppskorna till mig. Jag hor av mig om det.

Cheerios!

RSS 2.0