Påsklov och vinter

Nu börjar vintern komma till Melbourne och kylan har slagit till. Vädret växlade snabbt mellan att vara stekhett en dag och svinkallt nästa dag. Jag reagerade som jag brukar göra vid väderväxlingarna och blev sjuk som en kalv. Varför blir man förresten sjuk som en kalv och inte en gris eller en häst? Eller varför rent av inte sjuk som dator som fått ett virus?

Nåja, var under lovet innan jag blev i BoxHill som tydligen räknas som den riktiga Chinatown i Melbourne. Dom hade många spännande saker där.

Jag har även lagat svenska köttbullar med några av mina våningskamrater och till Tower middagen som var i torsdags. (Köttbullarna blev vädligt populära) och så lagade jag även mormors äppelkaka som efterätt till den första omgången och den blev också populär. Dom var fascinerade över att jag aldrig använde en ugn till desserten. Jeesh. Studenter blir imponerade över allt som har med matlagning att göra som inte inkluderar frysmiddag som värms i mikron eller mammas hemlagade mat som dom tacksamt tar emot.

Faezah har onekligen fått in mig på att testa nya grejer och att laga mat mer än vad hon vill erkänna. Jag lagade en flygande Jakob till lunch idag och hela saken hade nog åkt ur spår om inte Faezah och Chinatsu bestämde sig för att hjälpa mig med kycklingen. Jag vet verkligen inte vad som ska bort och vad som går att äta!
Och det hela får mig att bli vegetarian mer eller mindre. För en liten stund. Ehm.

Har även testat att baka Kokosbollar och kladdkaka. Folk har även blivit imponerade över detta. Och jag borde verkligen inte blivit förvånad för detta är studenter vi pratar om, men sitter man i bottenvåningsköket och visar en hembakad kaka öppet så droppar folk gärna in och smakar en bit. Och man kan inte direkt gärna låtsas som man inte ser dom för fönstret är stort. Fniss. Skojar bara. Delar gärna med mig av kaka till folk. 
 
Så länge det inte är PMS vecka. Då ryker deras fingrar om dom försöker smaka.

Jag pratade om kylan. Har köpt ett litet element och ha i mitt rum. Älskar den. Jag är varm igen. Yay!

Kan man koka spaghetti i en riskokare? Tror inte jag ska prova förrän jag läst instruktioner va?

Imorgon ska jag testa på hur soya yoghurt smakar. Annars får jag väl helt enkelt hitta på nåt sätt att baka med det. Soya chokladpudding med jordgubbssmak? Eww. Det låter som rena äckelvarning. [Förlåt till er som gillar sånt]

Bild. Låt oss se. Bild.

image14
Bild lånad från http://www.flickr.com/photos/9288181@N07/2353766119/

Var på denna inne i Melbourne. Var inte med i själva kuddkriget men stod och såg på från säker distans.

Kommentarer
Postat av: Micaela

Men syster då...Jag tror vi får lära oss att rensa kyckling i sommar du och jag..

2008-04-06 @ 13:17:00
Postat av: Ewa S

ASG. Helt underbart! Jag kommer till Australien snarast tror jag detta måste man ju bara se.

2008-04-06 @ 16:34:50
Postat av: majsan67

jag vill oxå va med på kuddkrig :(
kan vi inte ordna en egen sån kuddkrigsdag?
Vore ju fantastiskt intressant...

jag däremot blir sjuk som en bäver, nån gång vartannat år... .de du :)

2008-04-08 @ 14:41:15
URL: http://majsan67.blogg.se
Postat av: Nickan

Men du, vem har sagt att man kan bli sjuk som en kalv. Brukar dom bli sjuka? Alltså mer sjuka än andra djur. Jag menar, sorkfeber finns ju, så då borde man väl säga att man kan bli sjuk som en sork.... eller?????
vill också åka o ha kuddkrig....
Nickan, i tråkiga Sverige....

2008-04-08 @ 22:23:50
URL: http://Nickanpickan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0