En avslappnad dag i veckan

Mobilen sätter igång alarmet med en klämkäck melodi som jag aldrig brytt mig och ändra. Har hållt tummarna på att det kanske irriterar någon annan på min våning att höra den. En liten hämnd för dom gånger dom tittar på filmer på datorn med högt ljud på mitt i natten.

Jag gnuggar ögonen envist och stiger sedan upp samtidigt som jag stänger av alarmet. Grabbar tag i nyckeln till mitt rum och trycker ner den i fickan. [Blir man utelåst måste man ringa RA assistenten som har jour och be dom komma och släppa in en i rummet. Efter två gånger måste man börja betala för att dom ska släppa in en] Går sedan på toaletten och gör mina vanliga bestyr innan jag muttrande går ut i köket och gör iordning frukost som jag äter på mitt rum. Känner inte för att sitta i köket idag och vara vänlig.

Kollar sedan på datorn efter ett recept som jag och Faezah har diskuterat. Hittar det inte och blir ett par minuter sen ut för att möta henne nedanför trappan, där hon tålmodigt står och väntar som hon alltid gör tillsammans med Grace från C-Våningen. Jag ber om ursäkt för att jag är sen och ber om ursäkt för att jag inte hittat receptet. Hon flinar och säger att hon redan fixat receptet. Det gjorde hon igårkväll innan hon la sig.

Jag muttar nåt ointelligent om mig själv och säger sedan tack för att hon fixat det. Vi pratar hela vägen till Agora där vi möter dom andra. Solglasögon, flip flop tofflor och t-shirts möter mig när jag kommer närmare. Toto vinkar glatt samtidigt som han erbjuder hos Oreos rolls kakor som han äter till frukost. Edgar bär på ett stort paket som han ska skicka hem till Singapore till en kompis på hans födelsedag. Nicolaas[Nederländerna] bär sina nya solglasögon stolt samtidigt som han frågar alla om hur deras vecka har varit och PY och Nicolas[Malaysia] kommenterar över att Grace bär glasögon vilket hon inte gjort innan. Vi väntar ett par minuter till på Chinatsu, Marina och Yukari men inser att dom nog inte orkat upp för veckans vanliga inköpsdag till Preston Market.

Vi vandrar lite lätt till spårvagns hållplatsen och jag ler för mig själv över alla diskussionerna omkring mig som mina kompisar har. Det är alltid lika roande och höra vilka vägar deras tankar tar dom. Skola, fötter [flera av dom studerar till att bli specialister på fötter], psykologi [en ska bli psykolog], litteratur, Melbourne city, AFL matchen på Anzac dagen, [jag brister ut att jag vill ha Anzac kakor och blir sedan blodröd i ansiktet för jag var inte ens del av den diskussionen, men dom skrattar som för det mesta gör när jag gör så], filmer, klättervägg, gårdagens visit till den Asiatiska mat marknaden på Melbourne Universitet.

Spårvagnen kommer och vi hinner inte över övergångsstället. Vi suckar när vi ser spårvagen tuffar iväg. Vi pratar om allt möjligt tills nästa kommer.
Efter två hållplatser så ser man den stora kyrkogården och jag kommenterar lätt att jag hör italiensk gitarr i bakgrunden varenda gång jag ser kyrkogården. Det är mest italienska namn på alla gravstenarna och jag har flera gånger spekulerat över om det är Gudfaderns klan som ligger begrava där.
Faezah flinar ännu en gång och skakar lätt på huvudet. Hon har gett upp att säga till mig att visa respekt för dom döda. Jag har respekt för dom döda, jag kan bara inte hjälpa om jag har vild fantasi.

Efter ett antal hållplatser så är vi framme och vi vandra i 10 minuter tills vi är framme vid Preston Market. Utanför Preston Market ligger ett antal affärer som jag inte lyckats kolla på innan. När vi vandrar innåt Preston Market så passerar vi äldre män och kvinnor som sitter längs ett cafe och röker medan dom dricker kaffe och har heta diskussioner med varandra som dom ser ut och uppskatta. Men det märks att dom har inte bara koncentrationen på diskussionen när dom slänger en snabb blick när vi passerar, innan blicken ännu en gång vilar på kompanjonen mitt emot.

Vi bestämmer snabbt att vi ska träffas om en timma vid det vanliga stället, utanför Aldi [en lågpris matbutik i stil med Lidl]. Vi går inte tillsammans längre, då vi alla har olika taktiker över vad vi ska handla och olika snabbhet.
Jag vandrar snabbt igenomo frukt och grönsakerna för att kalkulera vilka som har dom billigaste frukterna och grönsakerna som jag vill ha. Muttrar lite lätt för mig själv när jag inser att måste lägga ett par cent extra för att kunna köpa fräscha apelsiner av en handlare, då alla andra handlare har gröngula apelsiner som jag inte ens tänker ta i.
När jag gjort mina inköp så kollar jag snabbt på butikerna utanför, letar efter butiker som skulle kunna ge mig prisuppgifter till ett av mina arbeten. Hittar inte det men mer eller mindre snubblar över en grekisk butik som säljer läskande kakor, och stänger snabbt min mun innan jag dreglar ner fönster rutan. Slås ännu en gång av att man inte ska döma butiken pga av utsidan. Den läxan lärde jag mig när jag såg ett cafe som tydligen specialiserade sig på choklad. Utsidan var inte mycket att hurra för men Nicolaas, Edgar och jag gick in ändå och tappade hakan. Så fort man steg innanför var det högt tak, lyxig inredning och höga bokhyllor som var fyllda med färglada choklad ägg och framför så var en stor disk fylld med lyxiga choklad praliner.

Slänger en snabb blick på klockan och inser att jag måste vandra tillbaka. Dom andra står glatt och diskuterar skor, bröd, och AFL matchen och massa annat. Dom vinkar glatt när jag kommer inom synhåll. Efter ett par minuter kommer dom två sista i gruppen.

Vi tar spårvagnen tillbaka och skiljs åt.

En timma senare samlas vi vid Faezahs vånings kök och gör pannkakor. Pannkakorna tar flera timmar då Nicolaas har bestämt sig för att göra Nederländska pannkakor på våra amerikanska pannkakor.

Efter dom pannkakorna så är det en träff för internationella studenter och australiensiska studenter från landet. Ett live band som spelar rNb, pizza och träffa nya människor.

Efter den träffen så träffas några av oss vid Marinas våning då hon, Chinatsu, Yukari och Sumi gjort japansk mat till oss. Underbar sushi blandat med våra knasiga konversationer som blev ännu mer knasig då jag fått lite för mycket koffein under dagen. Jag kan knappt sitta still och leker med ätpinnarna i alla dessa former och slänger ut mig knasiga kommentarer här och var, samtidigt som jag lär mig Thailändska fraser, Japanska fraser och Kinesiska fraser.  Jag inser snabbt att jag nog aldrig kommer kunna lära mig Thailändska korrekt då det finns 6 olika tonlägen för att säga ett och samma ord. Skulle lätt tyvärr förolämpa någon utan att mena det.

Efter ett par timmar där jag lärt hyfsat bra uttal på att tacka för maten på Japanska så återkommer jag till mitt rum och inser snabbt att det är kallt och drar fram mitt element och sätter på den. Sätter mig sedan förstrött framför datorn och kollar snabbt min mail, skriver i bloggen innan jag sätter mig och börjar sortera min tvätt.

Hm. Måste förbereda en uppsats, ett projekt och förbereda mig inför två prov. Det gör jag imorrn. Nu måste jag sova.

Godnatt.


Kommentarer
Postat av: Ewa S

Hm gumman....Kul att du trivs men stoppa in en kurs om studieteknik också hälsar gamla tråkiga morsan.....

2008-04-12 @ 22:05:25
Postat av: Micaela

Jag kan tacka för maten på japanska. ^^ :P och det lärde jag mig på tio minuter.

När pluggar du då??

2008-04-14 @ 11:48:06
Postat av: Gunnar

Låter spännande med att få dela på så olika matkulturer. Och på ett så spontant sätt ni verkar göra. Låter trevligt!
Man ska möta maten med ett öppet sinne och mun!?

2008-04-15 @ 22:39:57
Postat av: Nickan

Vilka minnen o livskunskaper du skaffar dig långt där borta.......
Hur länge kommer du att stanna? Vad är det för utbildning du läser?
kram Nickan

2008-04-16 @ 18:38:29
URL: http://Nickanpickan.blogg.se
Postat av: Micaela

Jag sitter i skolan. Äntligen! Alla klagar på att jag är här fastän jag är sååå sjuk. Det är jag inte alls. Då skulle de hört mig i måndags.

2008-04-17 @ 09:12:21
Postat av: Majsan

du milde carro.... du ränner ju runt värre än mig.. nästan ;)

glöm inte o vila dig nån gång in i mellan, du ska ju orka plugga oxå ;) lika tråkig som din mamma var jag nu....
KAN det bero på att jag är en mamma oxå... haha

2008-04-18 @ 07:08:53
URL: http://majsan67.blogg.se
Postat av: Caroline

Oh, jag trodde inte ni ville veta tråkigheter. *flin* Okej, nästa inlägg ska jag beskriva varenda liten sak jag pluggar.

Och detta var en lördag. :D

Jag pluggar International Business. Så just nu pluggar jag statistics, foundations of management, accounting and management for entrenpreneurs och Macro economics.

2008-04-19 @ 14:54:47
URL: http://cauroso.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0